Hafík
AIHAIO
Visegrad funds
PADA - personality assessment for domestic animals

Toulky s Hafíkem 2024

V sobotu 20. dubna Výcvikové canisterapeutické sdružení Hafík, z. s. uspořádalo tradiční pochod s prvky dogtreku. V letošním roce jsme se rozhodli část vybraných peněz za startovné využít na podporu nově vznikajícího Centra zooterapie. Více informací o projektu se dozvíte zde

Přestože sobotní předpověď počasí nebyla lichotivá (4°C, silný vítr a celodenní déšť), se na start XIII. ročníku Toulek s Hafíkem postavilo 65 z celkově přihlášených závodních týmů. Stejně jako u předchozích 12ti ročníků, i letos pořadatelé závodníkům připravili krásné trasy, tentokráte v podhůří Novohradských hor. Start byl naplánován z malebné vesničky Petříkov. Jako tradičně byly natrasované 3 okruhy. V kategorii 25 km muži a ženy museli závodníci a závodnice absolvovat okruh měřící 26,6 km. Trasa je provedla přes vesničky Lhotka, Bukvice, Hrádek, Buková a hlubokými lesy zpět do Petříkova. V kategorii 15 km muži a ženy společně na účastníky čekalo 16,4 km, a to směrem ke Kamennému jevišti. Nejkratší tzv. „kočárková trasa“ byla určena nejen pro nejmladší závodníky, ale i pro ty, kteří si prostě jen užívají krás přírody a chtějí si udělat hezký sobotní výlet. Připravený okruh byl dlouhý 5,2 km a vedl k památnému místu U obelisku nad vesničkou Petříkov.

Pro pořadatele byl letošní rok zvláště náročný díky velmi chladnému a deštivému počasí, které všechny závodníky velmi potrápilo a prověřilo tak nejen jejich odhodlání, ale mnohdy i vhodně zvolené oblečení a výbavu. I přes tyto nepříznivé skutečnosti se závodníci do cíle vraceli s pochvalnými gesty a úsměvem na rtech. V cíli na všechny navrátilce čekalo v Penzionu U Bečků teplé zázemí a senzační občerstvení opět pod taktovkou našeho kamaráda Zdeňka Eiserta. Kdo chtěl, a věřte, že chtěli úplně všichni, mohl v cíli ochutnat vyhlášené speciality jako kapří hranolky, gulášovou polévku nebo třeba kapří tortillu.

Ti nejrychlejší byli dekorování medailemi a poháry od společnosti Hooray. Všichni závodníci též obdrželi hodnotné ceny od sponzorů, kterých se letos zapojilo mnoho, a my jim tímto velice děkujeme! Velký dík patří paní Bečkové s rodinou, která se o nás skvěle postarala a poskytla zapůjčení prostor hospůdky U Bečků. Nesmíme zapomenout poděkovat také obci Petříkov, která poskytla prostory pro parkování více jak 70 vozidel. Děkujeme také firmě Airo, která nás poctila svou návštěvou a krom hlavních cen pro účastníky závodu s sebou přivezla prodejní stánek, kde si všichni mohli zakoupit pro své 4nohé parťáky něco za odměnu a dobře vykonanou práci v průběhu dogtreku.

 Co říci závěrem? XIII. ročník je úspěšně za námi. My Vám všem děkujeme za účast a podporu. Věříme, že Vaše vynaložené úsilí na tratích a stokorunový příspěvek z každého startovného, přispěje na vybudování nového Centra zooterapie a pomůže rozvíjet naši dobrovolnickou činnost dalším směrem. Kam vás zavedeme příště, si zatím ponecháme pod rouškou tajemství. Co Vám však můžeme již teď slíbit je, že se opět máte na co těšit. Na shledanou u XIV. ročníku Toulek s Hafíkem v roce 2025!

Přečteno: 154x
Vydáno: 21.4.2024



Zpět

Další články v kategorii

Dny dobrovolnictví
Toulky s Hafíkem
Centrum zooterapie
Informační schůzka
Vstupní testy

Platební brána ComGate