Hafík
AIHAIO
Visegrad funds
PADA - personality assessment for domestic animals

10. dětský canisterapeutický tábor 2021

V tradičním termínu, prvním srpnovém týdnu, se konal na základně Buková již 10. ročník canisterapeutického tábora. Této oblíbené akce se zúčastnilo 20 dětí (deset dětí z intaktní společnosti, deset dětí se speciálními potřebami), 18 vedoucích a psovodů, 2 kuchaři a 15 psů.
Ihned po příjezdu nás přivítal Asterix a Obelix a z naší základny se rázem stala malá galská osada, ve které byla pohoda a klid pouze do doby, než Panoramix ztratil paměť a nemohl si vzpomenout na recept, díky němuž vyráběl kouzelný nápoj síly. Bez něho by galskou vesnici bez velkých obtíží přemohla římská vojska. A to jsme prostě dopustit nemohli! Spojili jsme všechny síly a pomáhali jsme Asterixovi a Obelixovi získat poukázku A38, díky které Panoramix získal nový zlatý srp. Všichni si náramně užili omylem vzniklý bublinkový lektvar. A protože se fantazii meze nekladou, tak nad Bukovou létaly duhové bubliny různých velikostí, ale i tvarů. 
Nevídaný a heroický souboj zažilo petříkovské Koloseum, kde se odehrávaly historicky první olympijské hry. Za huronského řevu všech fanoušků zde soutěžila tři galská družstva a boj to byl opravdu lítý, plný úsměvů a radosti z výhry, ale také slz z prohry. Veškeré hry probíhaly v duchu fair play a podpory svého spoluhráče, kamaráda. 
Zákeřné Panoramixovy hádanky nebo nástrahy římské jeskyně byly již jen třešinkou na dortu a jejich úspěšné absolvování zajistilo galské vesnici ztracenou recepturu. Neopomenutelným pomocníkem a miláčkem celé vesnice byl Obelixův nejvěrnější přítel Idefix. 
Rukodělné činnosti byly zastoupeny výrobou tradičních táborových triček a putovních kamínků.
Důležitou součástí celotáborového programu byly různé druhy aktivit s pejsky. Psi byli přítomni veškerým táborovým aktivitám a stali se z nich pro všechny účastníky tábora nefalšovaní parťáci, kteří jim ráno pomáhali s rozcvičkou, v průběhu dne byli průvodci veškerým táborovým děním a večer jim olízli tvář na dobrou noc.
Externí program byl i letos pestrý, a to díky panu Ing. Janu Novému z Českého nadačního fondu pro Vydru. Díky jeho besedě jsme měli možnost dozvědět se mnoho informací ze života divokých zvířat. I v letošním roce si na náš tábor našel čas pan Ing. Jan Veselý, který nám povyprávěl, ale hlavně předvedl, co obnáší rodeové disciplíny, a všem dopřál pohled na svět z pořádné koňské výšky. Dlouholetá dobrovolnice spolku Hafík, paní Linda Tinková, nás potěšila návštěvou s mini koníkem Channel. Děti se dozvěděly zajímavé informace z oblasti péče o koně a mohly si vyzkoušet koňskou verzi agility. 
Rádi bychom touto cestou poděkovali našim věrným sponzorům, díky nimž máme možnost tábor každoročně realizovat. Naše velké díky patří Nadaci ČEZ – Podpora regionů; Raiffeisen bank – Rajfka pomáhá; firmě Zvěřina Berbera – Ing. Aleš Rosol; firmě Mini Mlékárna Mláka; panu Ivo Pokornému a panu Karlovi Vlčkovi – Centrum digitálního tisku; panu Miloslavovi Ouředníkovi a paní Veronice Cipínové, paní Janě Chmelové – Papírnictví; a panu Ing. Janu Veselému.

Srdečně všem děkujeme a už nyní se těšíme příští rok na shledanou :-)

Hafíci

Autor: AŠ
Přečteno: 1040x
Vydáno: 27.8.2021



Zpět

Další články v kategorii

Toulky s Hafíkem 2024
Dny dobrovolnictví
Toulky s Hafíkem
Centrum zooterapie
Informační schůzka

Platební brána ComGate