Hafík
AIHAIO
Visegrad funds
PADA - personality assessment for domestic animals

Toulky s Hafíkem 2022

V sobotu 23. dubna canisterapeutické sdružení Hafík uspořádalo tradiční pochod s prvky dogtreku.
Na XI. ročník toulek jsme si díky covidu museli počkat dva roky. Těžko říci zda právě dlouhá pauza či myšlenka podpořit válkou zasaženou Ukrajinu přivedla na start letošních Toulek rekordní účast 73 závodních týmů.
Sobotní počasí se naštěstí po týdnu umoudřilo a přesto, že ráno vypadalo všelijak, vše dopadlo nad očekávání dobře.
Pořadatelé připravili pro závodníky tři trasy; nejkratší 5 kilometrová vedla za humny obce Domanín, 15 kilometrová trasa závodní týmy provedla po hranicích katastru obce Domanín a 25 kilometrová trasa obkroužila Spolský rybník a přes Spolský mlýn přivedla závodníky na okraj Třeboně, Branné a zpět do míst startu a cíle. Také letos pořadatelé závodníkům nedarovali nic zadarmo a jak dlouhá, tak krátké trasy důkladně prověřily jejich orientační smysl. V cíli na všechny čekalo v místní Jihočeské hospůdce připravené občerstvení a pro ty nejrychlejší medaile a poháry, letos netradičně dřevěné od firmy Hooray.cz. Keramické hrnečky, které již neodmyslitelně patří k tradicím Toulek s Hafíkem však nechyběly ani letos. Závodníci obdrželi hodnotné ceny od sponzorů, kterým tímto velice děkujeme.
Velký dík patří panu Šírkovi a personálu Jihočeské hospůdky u Šírků, kteří se postarali nejen o vyhladovělé závodníky, ale i o náš realizační tým, který využil parádního zázemí v místní nové hasičské zbrojnici. Tímto moc děkujeme SDH Domanín za zapůjčení prostor.
Co říci závěrem? XI. ročník je úspěšně za námi. My děkujeme vám, že jste naši myšlenku pomoci válkou zničené Ukrajině pomohli naplnit do detailu! Díky účasti 73 startujících, kde z každého zaplaceného startovného náleželo 100 Kč na pomoc válkou zasažené Ukrajině, se podařilo vybrat krásných 7 300 korun českých, které putovaly organizaci Svoboda zvířat ( projekt Pomoc zvířatům na Ukrajině).
Do jakého koutu Jižních Čech se podíváme příště je zatím tajemstvím, ale jistě se máte opět na co těšit.
Letošní Toulky podpořili věcnými cenami tito sponzoři: 

Reportáž očima závodníka:

Můj prvni pochod. Hlavou mi nejdřív probíhaly obavy. Zvládnu to, nezabloudím, neztratím se? V den D jsem s hafanem dorazila na misto. Plocha, kde se mohlo parkovat byla viditelně označena. To platilo i o určení směru k místní hasičské zbrojnici, kde se akce konala. Po přejímce a zapsání jsme všichni čekali, až přijde startovní čas každého závodnika. A je to tady. Můžu vyrazit na trasu. Itinerář, který jsem před startem dostala mě navedl a já se vydala vstříc 15 km trase. Tak parádně popsanou cestu jsem dlouho neviděla. Pro stejně zameřené věčně bloudící jako já, to byl popis cesty naprosto dokonalý. Skvěle popsané záchytné body, čeho se držet, kam zatočit. Itinerář také obsahoval jednoduché otázky, na které bylo potřeba během trasy najít odpovědi. Trasa vedla převážne po lesních cestách, loukách, minimálně po asfaltu, což jsem přivítala. Hodně jsem pro hafany ocenila, že jsme cestou minuli několik vodních ploch, kde se nejen mohli napít, ale i zaplavat. Po zdárném návratu do cíle (bez jediného zabloudění) byla možnost v místním hostinci vyrazit na oběd. Po středně dlouhé trase jsem to rozhodně uvítala, jako doplnění energie po sportovním výkonu. Celkový dojem z akce byl nad mé očekávání. Na můj první pochod jsem si kvůli kovidové době nějaký rok musela počkat, ale čekání za to stálo. Navíc jsem pomohla hafíkům na Ukrajině. Už dnes se těším na další ročník.

Fotografie z Toulek s Hafíkem 2022 naleznete ve "Fotogalerii".

 

Soubor: 93-toulky-s-hafikem-2022.pdf
Přečteno: 648x
Vydáno: 17.5.2022

Zpět

Další články v kategorii

Informační schůzka
Vstupní testy
Kdo v srdcích žije - neumírá
Psí škola s novými kurzy
Toulky s Hafíkem

Platební brána ComGate