Hafík
AIHAIO
Visegrad funds
PADA - personality assessment for domestic animals

Toulky s Hafíkem 2023

V sobotu 22. dubna Canisterapeutické sdružení Hafík uspořádalo tradiční pochod s prvky dogtreku. Pokud jsme si loni mysleli, že již více startujících mít nikdy nebudeme, letošní ročník nás pozitivně řečeno vyvedl z omylu. Krásné počasí a charitativní akce s cílem podpořit rodiče a jejich děti, kterým karty osudu nebyly rozdány zcela férově a hned na startu života se musí poprat se zákeřnou onkologickou nemocí, přilákala na start XII. ročníku Toulek s Hafíkem opravdu rekordní účast. 80 z celkem 83 přihlášených závodních týmů. Brzké sobotní ráno teplota 4 C°. Na přejímce se hlásí první dvě kategorie 25 km ženy a 25 km muži. Letos pořadatelé závodníkům připravili překrásné trasy jedním z nejkrásnějších koutů jižních Čech. Start byl naplánován z vesničky Frahelž. Všechny 3 trasy 24 km, 16 km a 5 km provedly závodníky kolem Nadějské soustavy rybníků směrem na Val. Nejdelší trasa pak pokračovala na Vlkovské pískovny a zpět do Frahelže kolem řeky Lužnice. V cíli na všechny čekalo v Penzionu u Rybáře senzační občerstvení. Pro ty nejrychlejší medaile a poháry, letos opět dřevěné od firmy Hooray.cz. Závodníci obdrželi hodnotné ceny od sponzorů, kterých se letos zapojilo mnoho, my jim tímto velice děkujeme. Velký dík patří panu ing. Zdeňku Eisertovi s jeho ženou, kteří se o nás a závodníky postarali, připravili pohoštění a poskytli zapůjčení prostor penzionu. Všichni tak mohli v cíli ochutnat takové dobroty jako kapří hranolky, pečeného divočáka, rybí polévku a uhasit žízeň po dobře odběhnutém závodu chlazeným nápojem.

Co říci závěrem? XII. ročník je úspěšně za námi. My děkujeme vám, že naši myšlenku podpořit Nadační fond kliniky dětské hematologie a onkologie FN Motol (KDHO - FN Motol) se díky vaší účasti podařilo naplnit bezezbytku. Od Hafíka do NF KDHO - FN Motol odchází krásných 8.300,- korun českých. Ještě jednou děkujeme. Věříme, že vaše vynaložené úsilí na tratích a 100 Kč z každého startovného, které do FN Motol posíláme, vykouzlí úsměv na tváři nejednomu pacientovi KDHO. Kam vás zavedeme příště, je zatím tajemstvím, ale jistě se máte opět na co těšit.
Na shledanou u XIII. ročníku Toulek s Hafíkem v roce 2024!

Výsledky závodu:
25 km ženy:
1. místo – Lucie Vaníková s fenkou Finny v čase 2 hod. 16 min., 2. místo – Tereza Hladká s fenkou Olly v čase 2 hod. 45 min, 3. místo – Vendula Deutschová s Engie v čase 3 hod. 15 minut

25 km muži:
1. místo – Marek Fencl s BC Arow v čase 2 hod. 9 min, 2. místo – Michal Petřík s fenkou GR Dorothée v čase 3 hod. 36 min, 3. místo – Jakub Šimek se psem Hugem v čase 3 hod. 43 minut

15 km společně (muži, ženy mix) :
1. místo – Jan Hladký s fenkou Peny v čase 1 hod. 14 min., 2. místo – Šárka Starková s fenkou Emou v čase   1 hod. 26 min., 3. místo – Petr Pflug se psem Tobym v čase 1 hod. 48 minut

5 km společně (muži/ženy/děti) :
1. místo Jakub Polenský s Kerby v čase 57 min., 2. místo – Marie Augusta s Mekym v čase  1 hod. 3. místo – Alena Oberleitnerová se psy Meggy a Ameya v čase 1 hod. 11 minut 

Reportáž očima závodníka:
 Na Toulky s Hafíkem jsem se moc těšila, i když v mé hlavě probíhaly myšlenky, zda 15km spojená se psem na vodítku zvládnu a hlavně, jestli se neztratím. Můj poslední “orienťák” jsem absolvovala naposledy na dětském táboře.
V sobotu ráno jsme s Carolí vyrazily do Frahelže. Na místě byla skvělá navigace na místa k zaparkování a bylo jich dostatek. Odtud to už byl přes ulici kousek do místa všeho dění. Příjemně mě překvapilo zázemí celé akce, připravenost a organizace. Při přejímce našeho týmu jsme dostaly tašku s dárky, což nejenom mne, ale hlavně Carolí potěšilo a zpříjemnilo čekání na náš čas startu.
9:31 – a je to tady… Plná odhodlání – vyrážíme. Itinerář v ruce a jde se. První záchytný bod – Frahelž železniční stanice – pohoda najít. Pak pro nás ne úplně orientačně zdatné přišel zádrhel najít správnou cestu mezi rybníky, ale po chvilce zmatků jsme se “chytly”. Kontrolní body a otázky byly dobře viditelné a jednoduché. Počasí nám přálo, takže jsem byla ráda, že trasa vedla mezi rybníky a můj vodní pes se v průběhu cesty měl kde zchladit a napít. Po cca 3,5 hodinách jsme v cíli. Odevzdáváme lístky a těšíme se na občerstvení, které zde bylo připraveno. Studená malinovka a párek s chlebem byl zasloužený. Já i Carolí toho máme plné kecky a užíváme si odpočinku a těšíme se na vyhlášení. 
V době našich toulek, zde přibyl stánek s potřebami pro naše čtyřnohé miláčky, což jistě mnozí využili a udělali si radost. Při vyhlášení dostáváme diplom za účast a já jsem na nás neskutečně pyšná.
Děkujeme sdružení Hafík za skvělou organizaci, přípravu a to, že jsem mohla být součástí pochodu spojeného s podporou onkologicky nemocných dětí na klinice FN Motol. Děkujeme a těšíme se na další akci s Vámi.
 
Jana a Caroline
 

Soubor: 134-toulky-s-hafikem-2023.pdf
Přečteno: 423x
Vydáno: 29.4.2023



Zpět

Další články v kategorii

Informační schůzka
Vstupní testy
Kdo v srdcích žije - neumírá
Psí škola s novými kurzy
Toulky s Hafíkem

Platební brána ComGate